Dagen zoals deze…

Je hebt zo van die dagen dat ondanks je veel mensen rondom je hebt, dat je u alleen voelt en dat je het gevoel hebt dat je niemand kan vertrouwen. Op dagen zoals deze loop ik met mijn eigen volledig verloren in de doolhof in mijn hoofd. Op dagen zoals deze hoop ik steeds op iemand dat ziet hoe moeilijk ik het heb en zegt; ik ben er voor je. Het ergste is dat ik op dagen zoals deze niemand toe laat dus ik verwacht iets dat ik zelf voorkom.

Want waarom zou ik iemand toe laten in mijn leven als deze toch weer verdwijnt? Heb het nooit anders gekend, mijn verleden heeft me steeds opnieuw laten inzien dat ik niet speciaal genoeg ben om te blijven. Ondertussen heb ik geleerd dat niets voor eeuwig is dus probeer ik echt te genieten van elk moment dat ik kan delen met iemand waar ik van hou. Maar soms is de pijn zo overheersend, dat ik niet anders kan dan het te laten binnen dringen in mijn geluk en op dagen zoals deze zie ik alles pikzwart.

Op die pikzwarte dagen heb ik pijn niet enkel mentaal ga ik er onder door maar fysiek eist het ook een tol, het zuigt me volledig leeg en ik probeer mijn eigen in te laten zien hoe mooi mijn leven eigenlijk is. Maar op dagen zoals deze zou ik het liefst in mijn bed blijven liggen, de gordijnen dicht, muziek luid en mijn kindjes dicht bij mij. Dicht tegen mij zodat ik ze kan beschermen tegen dagen zoals deze. Dagen zoals deze komen mijn trauma’s boven en zie ik hoeveel pijn ik al gekend heb, dagen zoals deze besef ik hoe sterk ik ben.

Dus ik zou het niet anders willen dan die dagen te ervaren daardoor zie ik ook in hoe mooi het leven is. Dagen zoals deze laten me zien waar ik voor heb gevochten, dagen zoals deze laten me voelen dat ik een hart heb. Ze laten me voelen hoe kwetsbaar ik ben en hoe mooi kwetsbaar kan zijn. Dagen zoals deze geven me moed om door te gaan, deze laten me zien dat het leven zin heeft. Het alsof ik alles zolang op krop dat ik gevoelloos word en als mijn ballon dan ontploft, komt alles er uit. Pijn, verdriet, woede, teleurstelling alle slechte emoties maar ook de prachtige emoties komen boven zoals liefde, trots en puur geluk. Dus met plezier vecht ik door deze pikzwarte dagen voor de prachtige dagen die daarna volgen.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s