De dag dat ik je verliet…

De dag dat ik je verliet was bevrijdend, na maanden lang twijfelen of ik de stap zou durven zetten. Na jaren ongelukkig samen leven terwijl dat de man waar ik verliefd op werd al lang verdwenen was. Na al die eindeloze discussies die er alleen maar voor zorgde dat de afstand tussen ons alleen maar groter werd. Het verlangen naar hoe het vroeger was wetende dat jij me geen toekomst meer kon bieden. Al die momenten dat je me mentaal brak zorgden er alleen voor dat ik er sterker ging uitkomen.

Hier zit ik dan

Ondertussen woon ik al bijna een half jaar alleen en toch zit je nog steeds onder mijn huid, niet in de positieve zin en als ik zou kunnen kiezen zou ik je liever nooit meer zien en/of horen. 8 jaar geleden heb ik je leren kennen of dat dacht ik toch, ik leerde je kennen als een lieve man die heel volwassen overkwam. Toen we een koppel werden bleef je dezelfde persoon alleen naarmate de tijd verstreek merkte ik kleine barstjes in je masker. De jaren gingen verder en steeds minder bleef er van je masker over. En hier zit ik dan 8 jaar nadat ik verliefd op je werd kan ik eindelijk zeggen dat ik je ken, vandaag heb je uw ware aard laten zien. Ik kan alleen maar zeggen dat ik walg van de persoon die je bent geworden of moet ik zeggen die je altijd bent geweest.

Spijt

Opgeven ligt niet in mijn aard maar op een gegeven moment had ik door dat ik niet opgaf maar dat het genoeg was. Mentaal en fysiek zat ik er volledig onder door. Toen ik door één van de moeilijkste periodes van mijn leven ging, deed jij alsof het niets aan de hand was want ik moest me er gewoon overzetten. Hetgeen dat was gebeurt gewoon vergeten alsof dat zo gemakkelijk was. Ik heb geen spijt van onze relatie, heb wel spijt van de jaren dat ik ongelukkig was, de momenten dat ik je over me heen liet lopen alsof het niets was. Ik heb spijt van het beeld van liefde dat ik mijn eigen maar vooral mijn kids probeerde te doen geloven.

De dag dat ik je verliet is de dag dat ik koos voor mijn eigen geluk en dat van de kids.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s