Smartphone trio.

Recent wou ik een nieuwe smartphone kopen en daarom ging ik op zoek naar de ideale smartphone voor me. Deze zoektocht ging niet zonder slag of stoot.

Mijn ideale smartphone

Wat mijn ideale smartphone hebben en kunnen. Eerst en vooral moet ik bereikbaar zijn, het moet kindvriendelijk zijn en veilig. Ik werk in de bewaking en mijn gsm is mijn laatste redmiddel als er iets gebeurd. Wegens dat ik fotograferen super belangrijk vind en zo mijn creativiteit kwijt kan moest het dus ook een goede camera hebben.

Sony Xperia XZ1

De eerste smartphone die ik op het oog had was de Sony Xperia XZ1 de 19 megapixel camera sprak me absoluut aan. En de prijs viel nog goed mee maar ik had nog nooit een Sony gehad dus ik wist dat het een risico kon zijn. Ik heb hem gekocht bij Coolblue en toen ik hem kon gaan afhalen was ik super enthousiast. Toen ik hem installeerde vond ik de schermresolutie prachtig ook de installatie ging gemakkelijk. Maar de camera was voor mij een telleurstelling, ik vond dat het op automatische stand geen mooie foto’s maakte, veel te lichte en te warme foto’s. Het was makkelijk aan te passen maar dan moest je bij elke foto het aanpassen waardoor het veel te lang duurde vond ik persoonlijk. Na 10 dagen begon hij raar te doen en sloot hij mijn apps heel de tijd af en kwam er steeds NFC-fout op het scherm, dus ik belde naar Coolblue en mocht deze ofwel komen wisselen voor hetzelfde toestel of voor een ander of mijn geld terug op mijn rekening laten storten waren mijn opties.

Samsung S8

Ik koos voor een ander toestel op aanraden van de klantendienst nadat ik melde dat ik niet zo tevreden was van de camera. De 2de smartphone die ik kocht was de Samsung S8. Toen ik deze opendeed was ik aangenaam verrast van het toestel, enkel had ik wel super veel schrik omdat het zo een breekbaar toestel leek. Ook dit was super handig om te installeren en toen ik de camera gebruikte merkten ik waarom de klantendienst deze aanraden. Zo een prachtige foto’s zelfs met weinig licht maar ik vond video’s bekijken of blogs lezen totaal niet handig, doordat het scherm zo groot was een deel van de tekst of video. En de vingerafdrukscanner zat naast de camera waardoor ik per ongeluk mijn camera aanraakten in plaats van de scanner. Ik was absoluut niet tevreden van de werking van de smartphone ook wegens de Android software nog achter liep op de nieuwste software.

IPhone 7 +

Uiteindelijk kwam ik terug van waar ik kwam. Blijkbaar heb ik toch mijn hart verloren aan de iPhone deze heb ik al sinds mijn 15 dus nu bijna 10 jaar gebruik ik hetzelfde merk. De camera daar kan nog veel verbetering tegenover de Samung S8 maar indien er genoeg licht is fotografeert deze wel prachtig. De installatie is gemakkelijk en de apps zijn makkelijk te installeren. Ook werkt deze goed samen met mijn IWatch en IMac. De IPhone 7 + is misschien niet het betere toestel maar wel goed genoeg voor mij. Stiekem wil ik de IPhone X maar deze vind ik te duur. Het enige nadeel dat ik vind is dat het scherm zo snel barst.

Coolblue

Coolblue zijn klantendienst is wel super vriendelijk en behulpzaam geweest. Ze hebben me allemaal willen helpen. Ook kreeg ik enkele dagen later een super leuk handgeschreven kaartje in mijn bus. Daarvoor moet je bij Coolblue zijn! Momenteel blijf ik bij Apple tot ik beter vind, welke gsm hebben jullie?

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s