Groenten planten

Vandaag is het plant een bloem dag. Dus wij hebben onze groene vingers boven gehaald. Wegen we gaan verhuizen planten we niets meer in onze tuin maar wel in potjes.

Moestuintje

Mijn ouders winkelen altijd bij Albert Heijn en ze konden weer sparen voor de moestuin actie, spijtig genoeg hadden ze het te laat door en hebben ze maar 9 potjes kunnen verzamelen maar onze kinderen zijn er super gelukkig met. Hier de link naar meer info over deze actie. Ze vonden het planten van het moestuintje super leuk. Er zit een aardetabletje in dat je moet bevochtigen dit mochten ze doen met een spuitje. Daarna vul je het potje met aarde, niet volledig vol. De zaadjes erin en er terug aarde over en je bent klaar. Elke dag ongeveer 2 keer water geven en niet in zon zetten en hopen op het beste.

En nu groeien

We hebben 2 zonnebloemen, 2 komkommers, 2 cherry tomaten, 2 radijzen en 1 wortel. Allemaal van de Albert Heijn, we gaan van de week nog zaadjes kopen om nog te planten samen met de kids. Het leuke aan deze actie vind ik dat de kindjes leren dat het eten niet zomaar op hun bord beland. Dat er veel en hard werk aan te pas komt voor het op ons bord ligt. En dat we met een reden zeggen waarom ze niet mogen spelen met hun eten. Nu is het wachten en hopen dat ze gaan groeien.

Super handig

Albert Heijn heeft ook een super handige app ontwikkelt, deze vind je hier. Super handige tips maar ook uitleg over hoe je ze best zaait, verpot en oogst. Als je de potjes van de Albert Heijn zijn moestuin actie zaait kan ik je als tip geven download even de app. Het kan je enkel hulp bieden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s