Ira #ouderzonden

Het idee van #ouderzonden is elke week één hoofdzonde bespreken aan de hand van een vraag en dit voor zeven weken lang. Dit idee is bedacht door twee geweldige mama’s: Annelore van Compleet Geluk en Romina van Big City Life, ga zeker eens kijken naar hun blogs. Dit is trouwens de lijst van alle blogs die meedoen aan #ouderzonden, lees ook hun verhalen.

Ira (woede – toorn – wraak – gramschap)
Waarmee duwen de kinderen (of je kind?) op je spreekwoordelijke knoppen?

Ik wil niet overkomen als een mama dat altijd boos is of zaken vindt bij haar kinderen dat haar irriteren. Maar deze week gaat het spijtig genoeg over woede, iets wat ik maar al te goed ken. Dus hier gaan we maar aub schiet me niet af als een boze mama.

Spreekwoorden

Hier zijn enkele letterlijke spreekwoorden dat ik gebruik:

  • God straft onmiddellijk: Als de kindjes iets doen dat niet mag en dan karma strikes. bv: Kind 1 slaagt haar zus en gaat lopen en tijdens het lopen valt ze.
  • De appel valt niet ver van de boom: Wanneer ik in de kids bepaalde trekken van mij of Jeroen zie. bv: Als ze bokken en daardoor heel gefrustreerd rondlopen dan zie ik letterlijk een kopie van mijn eigen.
  • Eigen schuld dikke bult: Als ik zeg dat ze niet mogen kleuren, Amylia geeft de kleurtjes aan Avelynn en die beslist te kleuren op de tekening van Amylia
  • Wie het riekt, heeft het geflikt: Hier is het een sport om scheetjes te laten en dan op iemand anders te steken, meestal is het degene die het zegt heeft het gedaan maar vooral degene die lacht.
  • Men kan het niet iedereen naar de zin maken: Wat ik ook kook, het is nooit goed. Dus hier eten ze wat de pot schaft en ik doe veel maar niet alles. Dus letterlijk er zal altijd wel 1 iemand ongelukkig zijn met mijn keuze.
  • Het is niet alle dagen kermis: Meestal is het hier wel alle dagen kermis maar op bepaalde momenten moeten ze ook serieus zijn en dat is iets dat ze moeten leren.
  • Belofte maakt schuld: Deze is er ene voor Jeroen, hij heeft de neiging om de kids iets te beloven en dan het niet te doen. Dat is zoals een rode lap bij een stier gebruiken er komt gegarandeerd ruzie van.
  • Als je over de duivel spreekt zie je zijn staart: Dit gaat meestal over mij als ik iets aan het vertellen ben dan zie ik ofwel die persoon ofwel gebeurt net datgene waarover ik aan het vertellen was.
  • Gedane dingen nemen geen keer: Deze is er ene voor mij en Amylia, als we boos zijn maken we dingen stuk letterlijk en figuurlijk en hetgeen dat we kapot maken kunnen we meestal niet maken of laten verdwijnen. Spijtig genoeg kunnen we de klok nog niet terug draaien.
  • Een ezel stoot zich niet 2 keer aan dezelfde steen: Ik kan de kriebels krijgen als je een fout meerdere keren maakt (slechte eigenschap van me)

Treuzelen

Als je treuzelen op zoekt in de woordenboek zal het gelijkstaan aan Avelynn. Zij is meester in het treuzelen en niet enkel wij zeggen dit maar ook de juf op school. Als je wilt vertrekken naar school en je zegt dat ze voort moet doen gegarandeerd dat ze 1000 x trager gaat dan voor je het zei. Tip: Jaag haar nooit op.

Liegen

Wat haat ik deze! Als ik weet dat je tegen me hebt gelogen dan zal je straf 10 x zo erg zijn als dat je eerlijk bent tegen me. Amylia probeert nog steeds eerst te liegen tot ze door heeft dat ik beter weet dan bekent ze supersnel. Natuurlijk, betekent het ook niet als je eerlijk bent, je hebt iets fout gedaan dat je niet gestraft kan worden.

Respect

Alles draait hier in huis rond respect, als ik respect krijg zal ik deze ook geven. Geef je me die niet verwacht dan deze ook niet terug. Mijn kinderen moeten respect tonen maar als je dan bewijst dat je die niet verdient is het de laatste keer geweest. What comes around, goes around!

Advertenties

3 reacties op ‘Ira #ouderzonden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s