Dagje ziekenhuis

Avelynn moest vandaag in het Paola ziekenhuis zijn voor haar tandjes te laten maken onder narcose. Normaal was het pas gepland op 3 Mei maar er was een plaatje vrij gekomen waardoor we vroeger konden komen.

Miscommunicatie

Gisteren werd ik opgebeld en vroegen ze of ik vandaag met Avelynn naar het ziekenhuis kon komen, in plaats van 3 Mei om haar tandjes te laten maken. Dit was voor mij geen probleem wegens ik momenteel nog steeds thuis zit. Ze melden me dat ik om 15 uur aanwezig moest zijn, dat ze mocht eten tot 9 uur en ze mocht water of thee met suiker drinken tot 13 uur. Kom ik vandaag om 14u23 aan bij de verpleging in het ziekenhuis melden ze me dat ik te laat was. Hoe kon ik nu te laat zijn als ik er pas om 15 uur moest zijn. Bleek dat ik er om 14 uur moest zijn en dat dus Avelynn 1 uur te lang had gegeten en gedronken had. Maar ik had geluk de vorige operatie was uitgelopen en ze kon toch pas tegen 15u20 naar de operatiekamer. Maar ik blijf erbij dat ze me het via de telefoon anders hebben gezegd anders wist ik toch niet dat ze mocht eten tot 9 uur. Een miscommunicatie is snel gebeurd maar het had kunnen betekenen dat de operatie niet had mogen doorgaan.

De eerste keer

We kwamen er binnen en ze was direct verlegen en wist niet zo goed wat er ging gebeuren. Ze mocht nog even kleuren en toen werden we bij de verpleegster verwacht die haar woog, ze stelden ons wat vragen en Avelynn moest haar pyjama aandoen. Nadien mochten we een filmpje zien met uitleg en daarna moesten we wachten op de dokter. Na 5 min was daar dan de dokter die me nog eens vertelde dat ze geen frisdrank mochten drinken en dat ze eigenlijk water zouden moeten drinken. Ze drinken in godsnaam 1 glas frisdrank per dag en dan nog Zero. Toen was het wachten om naar de operatiekwartier te gaan, wat was Avelynn enthousiast en daardoor wist je dat het haar eerste keer was en niet wist wat er ging gebeuren.

Slaapwel

Om 15u10 mochten we naar het operatiekwartier stappen. Waar we even moesten wachten op de anesthesist die dan superleuk verkondigden dat er een vrouw lag dood te bloeden. Na zijn verhaal zei hij dan vriendelijk een goedmiddag en ik was getraumatiseerd door zijn lak van medeleven voor mijn dochter die zich afvroeg wie er lag dood te gaan. Ze mocht een ballon opblazen om in slaap te vallen maar dit weigerde ze, diezelfde anesthesist zei ze is haar adem aan het inhouden was maar dat kon geen kwaad ze kon dat toch nooit lang volhouden. 5 min later sliep ze en zeiden ze dat ze 1 uurtje weg zou zijn.

Ronddwalen

Ik ging dus op zoek naar eten. En kwam ze terecht in het winkeltje van het ziekenhuis waar ik op slag verliefd werd op een Anna pop. Avelynn is verzot van Frozen en had Anna nog niet dus de gekwetste mama kocht deze voor haar eigen hartzeer te laten verdwijnen. Tijdens het wachten kon ik niet anders dan een jongetje van 5 aan te spreken dat de 2 autootjes die hij in zijn zak stak moest betalen. Maar zijn mama zei gewoon dat ik me moest moeien met mijn eigen zaken toen ze de winkel uitwandelde met haar gezin. Nadat ik dit had gemeld tegen de verkoper ging ik rustig terug naar de wachtzaal om daar mijn dochtertje op te wachten.

De dokter?

Een uurtje na de operatie was Avelynn nog niet terug en voelde ik me stom dat ik me had afgejaagd om na 20 min al terug in de wachtzaal te zitten. Maar ik had zoveel schrik dat ze voor me terug ging zijn. En toen zag ik de dokter richting mij lopen en mijn hart stopte. Oh ik kom even zeggen dat ze aan het ontwaken is en alles is prima verlopen waren haar befaamde woorden, zoveel angst had ik nog nooit gevoeld om iemand te horen praten want ik dacht dat ze me slecht nieuws kwam brengen. Uiteindelijk na 1 u 35 min zag ik haar bedje naar me toe rijden.

Verdwaasd

Toen ik haar aansprak trok ze haar ogen helemaal open en keek ze verdwaasd maar angstig rond en mijn hart brak. Ik gaf haar snel haar knuffel van Anna en zei dat ze nog wat moest slapen. Na een uurtje kwamen ze haar drinken aanbieden maar ze sliep nog steeds en ik moest bellen als ze wakker werd. 30 min later keek ze weer even verschrikt rond alsof ze niet wist waar ze was of wat er was gebeurd en vroeg of ik haar wou knuffelen. Ze kreeg een appelsapje en werd goed wakker en daar was ze dan mijn lachende prinses was terug.

Suprise

Ze begon direct terug te spelen en te vertellen wat er allemaal was gebeurd. Ze knuffelde haar nieuwe pop bij dood zoals zij dat verwoorden. Daar was de verpleegster dan ineens met een ijsje want zieke kindje krijgen ijsjes. Geloof me ik was ook verbaasd, ik had die dag 2 preken gehad in verband met frisdranken en snoep maar ze kreeg daar dan wel een ijsje om te zien of ze naar huis mocht. We mochten vertrekken en rond 20u waren we thuis en werden en nog immense verhalen verteld over haar dag in het ziekenhuis tegen de grote zus die aan het wachten was op haar kleine zus. Ze poesten haar tanden en ging slapen samen met haar zus en mama was mentaal op.

28059203_1077918512348666_8171381799847460864_n
Voor de operatie. Je ziet 1 van de 3 gaatjes tussen haar voorste tanden.
28795420_1077918599015324_4717934498489040896_n
Verder slapen in de kamer.

 

28872840_1077919505681900_6746676538571227136_n
Super gelukkig met haar nieuwe pop Anna en kijk naar haar voorste tanden geen gaatje meer!

 

Advertenties

2 reacties op ‘Dagje ziekenhuis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s