Mijn heldin: juf Kato

De mensen die ons kennen weten dat we rondom spraak al redelijk wat problemen hebben gehad. En daarom vind ik het super belangrijk dat ik op de Europese dag van de logopedie, ze wat waardering geef voor al haar hard werk met mijn kindjes.

Gebarentaal

Toen Amylia geboren was complimenteerde iedereen me met mijn stille baby, ik had nog nooit zo een stil babytje gezien of beter gezegd gehoord. Als baby huilde ze enkel als ze honger had en pijn had. Toen ze ouder werd merkten we op dat ze niet wou spreken en zo kwamen we terecht in de fase gebarentaal. Speciaal voor haar zijn we samen met haar juffen op cursus geweest om de smog-gebaren aan te leren en deze te gebruiken.

Geluk

Toen ze met school starten, merkten we dat ze nog steeds niet wou praten want ze kon een verhaal vertellen zonder 1 woord te zeggen en dat kan ze nog steeds. We hadden geweldig veel geluk met de juffen op onze school, ze deden heel veel voor Amylia en doen nog steeds geweldig veel voor haar.

Een band

Amylia kreeg eerst een jaar logopedie op school en ik ga niet zeggen dat het niet hielp. Toen we stopten met de logopedie op school gingen we op zoek naar een andere oplossing. Deze vonden we in juf Kato, ze is mijn held en onze oplossing. En raar maar waar Amylia was direct verkocht door de aanpak van Kato. Nu volgt ze bijna 1 jaar les en ze heeft zoveel geleerd dat ik het niet op 1 hand kan tellen. Ze is zo gelukkig dat ze haar verhaal kan vertellen en eindelijk haar stem heeft gevonden dankzij Kato. Amylia heeft verbale dyspraxie en speciaal voor Amylia volgt ze extra lessen zodat ze ons beter kan helpen, een schat van een juf.

Stotteren

Eind de zomervakantie 2017 begon Avelynn te stotteren en in het begin dacht ik dit verdwijnt wel vanzelf. Steeds op school zeiden ze dat ze Avelynn nog nooit hadden horen stotteren. Maar het werd steeds slechter en wisten niets beter dan Kato in te schakelen uiteindelijk is haar specialisatie stotteren, hoeveel geluk hebben wij niet. Uiteindelijk na de testen kwam het verdict ons Avelynn stotterde.

Logopedie onze familie uitstap

Hier zitten we dan elke dinsdag om 17u met heel het gezin, in het bureautje van Kato om het stotteren van Avelynn te verminderen. Inderdaad alle 5 de gezinsleden werken samen aan de magische spreekmachine van Avelynn. Nadat Avelynn 30 min hard heeft gewerkt is het aan Amylia die baas over haar spreekmachine moet worden, ondertussen zit papa met de 2 jongste in de auto. Gelukkig voor papa vallen ze direct in slaap. Ook op vrijdag zit ik 30 min in diezelfde gang te wachten voor ons Amylia en momenteel doen we op maandag een oudercursus rondom stotteren en dit is 5 sessies van 2 uur. Als ik dit zo lees is Kato zo goed als familie, ik zie haar meer dan mijn eigen familie.

Met plezier

Ondanks de opoffering hebben we er totaal geen problemen met. Als we kijken hoe goed onze dochters evolueren kan ik enkel respect op brengen voor Kato. Respect dat ze steeds bijleert om de beste zorg te kunnen bieden, respect voor haar hard werk waardoor ze zo goed vooruit gaan, respect voor haar geduld en ze heeft echt engelen geduld geloof me maar. Maar vooral bedankt om mijn kinderen gelukkig te maken en ze te behandelen als de helden dat ze zijn en voor je positieve happy karakter elke dag. We komen echt met plezier naar je mini-bureau!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s