Gula #ouderzonden

Het idee van #ouderzonden is elke week één hoofdzonde bespreken aan de hand van een vraag en dit voor zeven weken lang. Dit idee is bedacht door twee geweldige mama’s: Annelore van Compleet Geluk en Romina van Big City Life, ga zeker eens kijken naar hun blogs. Dit is trouwens de lijst van alle blogs die meedoen aan #ouderzonden, lees ook hun verhalen.

Gula (onmatigheid – gulzigheid – vraatzucht)
Wat kan je kinderen (of je kind?) nooit weigeren wanneer ze erom vragen?

Zoals geweten ben ik niet het type dat veel nee zegt, eerlijk ik ben zelf niet het type dat haar nee kan volhouden. Waardoor er heel weinig zaken zijn dat ik onze kids weiger. Als ze ergens voor vragen zullen ze er op één of andere manier wel nood aan hebben.

Slechte eters

Veel vrienden van ons hebben ons al meermaals gezegd dat als we eten zouden weigeren nadat ze hun avondeten hebben laten staan, dan zouden ze misschien beter eten aan tafel. Maar dit hebben we al geprobeerd en als we dit doen dan eet Amylia niets meer. Dus wij hebben beslist om er geen ruzie over te maken zolang ze eet en haar best doet om ook aan tafel flink te eten. Dus we blijven ze eten aanbieden.

Snoepers

Ik ben zelf altijd een snoeper geweest en nu nog steeds plunder ik de snoepkast bij mijn ouders. Onze snoepkast ligt dan ook overvol met snoep enkel voor de kids. Nee ik kan ze niet weigeren om snoep te blijven bijkopen ondanks het niet meer in de kast past. Altijd handig als mama eens wilt snoepen ondanks ze op dieet is.

TV

Het is hier op de blog al eens besproken. Hoe belangrijk de tv is in ons gezin. Het is niet dat ze enkel maar TV kijken, ze spelen ook zonder TV maar hun fantasie is dan wel een stuk minder. En ze hebben de tv ook nodig om tot rust te komen.

Tijd

Ik kan mijn kinderen absoluut geen tijd weigeren. Op dat punt ben ik een mama die alles toegeeft en liever het huishouden aan de kant schuift. Meest van de tijd kan het me ook niet veel schelen of er iets blijft liggen.

Liefde

Wat ik ze nooit of te nimmer zou weigeren is liefde. Als ze bij ons willen slapen dan mogen ze dat . Ik ben van het principe, als ze iets vragen dat ze dat dan ook effectief nodig zullen. En verwennen met liefde dat gaat niet anders zouden we nu 3 verwende nesten hebben. Ik zal er altijd zijn, elk moment dat ze me nodig hebben zal ik er zijn.

Wat weiger ik wel:

  • Tegenspreken daar kan ik absoluut niet tegen.
  • Het kleine niet eren. (wie het kleine niet eert is het grote niet waard)
  • Onbeleefd zijn (alles is tegenwoordig pipi en kaka)
  • Agressie verbale of fysieke is not done
  • Respectloos reageren (ik wil dat iedereen gegroet word, groet naar keuze en ik wil dank u en alstublieft horen)

Er zullen nog wel zaken zijn.

Ik zal wel een groot deel vergeten wat ik nooit zal weigeren en wat ik wel zou weigeren. Maar mijn vermoeid brein laat me in de steek. En vergeet niet je kan u kinderen niet verwennen met tijd en liefde! Trouwens heb je mijn kids al een bekeken, daar kan je bijna nooit nee tegen zeggen want ze zijn gewoon te schattig.

Advertenties

8 reacties op ‘Gula #ouderzonden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s