De appel valt niet ver van de boom.

Alle 3 mijn dochters kregen borstvoeding vanaf de geboorte. Toen ik juist zwanger was van Amylia wou ik flessenvoeding geven want dat was het enige dat ik kende. Maar Jeroen wist me te overtuigen om borstvoeding te proberen en zo begon mijn avontuur.

Hoe het begon

Toen ik was bevallen kwamen ze me uitleggen hoe ik de borst moest geven, hoe lang ze moest drinken en hoeveel keer ik haar mocht voeden. In het begin luister je nog naar alles wat wordt verteld, zo vorm je uw mening en manier. Ik had kloven zo diep dat ik soms wel bloeden na de borst te geven en kreeg korstjes op mijn tepels. Maar niemand die me een deftige uitleg kwam geven. Na enkele dagen wou ik al stoppen maar ik had beloofd aan Jeroen het op zijn minst 3 maand te geven dus deden we moedig verder.

Mijn heldin

Daar zat ik dan te huilen van de pijn maar ik wou en zou niet stoppen. Ik had door dat tijdens de borstvoeding mijn dochter van mij was, dat ik als enige haar eten kon geven en wat voelde dat goed. Toen kwam mijn vroedvrouw op bezoek en gaf me uitleg over dat ik mijn dochter verkeerd aanlegde en dat ze niet goed aanhapte. Na het leren van deze nieuwe techniek werd borstvoeding geven eindelijk de droom dat ik hoopte dat het ging zijn. En diezelfde vroedvrouw werd mijn persoonlijke heldin!

Terug zwanger

Opeens waren we 15 maanden verder toen Amylia geen borstvoeding meer wou drinken. We boden de fles aan maar die weigerde zoals ze altijd deed. Achteraf kwamen we te weten dat ik eigenlijk zwanger was en dat daarom Amylia nier meer wou mama tanken. Want sinds de zwangerschap was haar eten moeilijker verkrijgbaar en veel te zoet dus Amylia stopte er met.

Avontuur 2

Toen ik beviel van Avelynn wist ik gelukkig nog alle tips die ik had gekregen om de borstvoeding te laten slagen. En dit werkte perfect, Avelynn dronk perfect van de borst maar ook de fles weigerde ze. Deze keer was het puur genieten voor me en zelfs als ik terug begon te werken bleef ik de borst geven. Ze was toen 1 jaar en genoot nog met volle teugen van mijn mama melk. Ik herinner me nog goed dat ze ooit toen ze gedaan had met drinken, haar omdraaide en haar papa riep en bij hem ging zitten tot zover bij mama zijn. Na 21 maanden stopte ook dit verhaal en ik was zo verdrietig en opgelucht tegelijkertijd.

Koppig

Ondertussen geef ik voor de 3de keer borstvoeding en ook nu geen enkel probleem. Maar sinds ik in het ziekenhuis heb gelegen, wilt Amelynne in de avond voor het slapen liever een flesje flessenvoeding. Bij geen enkele andere dochter konden we ze sussen met een flesje. Nu valt de appel niet zo ver van den boom want als Amelynne iets niet wilt is ze niet te sussen. Maar die avondfles gaat super goed in en mijn gevoelens zijn wat gekwetst dat ze liever fles dan borst drinkt. De rest van de dag heeft ze geen keus en moet ze drinken wat de borsten schaffen. Mijn koppige baby gelieve nog niet te stoppen met de borstvoeding, want dat kan mama nog niet aan!

 

 

P.S. Dit is geen reclame voor borstvoeding, ieder moet dit voor zijn eigen uitmaken maar voor mij was dat puur genieten.

 

Advertenties

4 reacties op ‘De appel valt niet ver van de boom.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s