Invidia #ouderzonden

Het idee van #ouderzonden is elke week één hoofdzonde bespreken aan de hand van een vraag en dit voor zeven weken lang. Dit idee is bedacht door twee geweldige mama’s: Annelore van Compleet Geluk en Romina van Big City Life, ga zeker eens kijken naar hun blogs. Dit is trouwens de lijst van alle blogs die meedoen aan #ouderzonden, lees ook hun verhalen.

Invidia (nijd – jaloezie – afgunst)
Wat zou je direct overnemen van een andere ouder mocht je kunnen?

Jaloers?

Over deze vraag heb ik meerdere dagen over nagedacht. Ik vond het een confronterende vraag want wat mis ik mijn leven dat ik er op jaloers zou zijn bij een andere ouder. Maar uiteindelijk had ik door dat ik niet jaloers was op een persoon maar op een situatie. In mijn ogen heb ik het beste leven waar ik van kan dromen maar is 1 ding dat ik zou veranderen.

Bij elkaar zijn

Ik ben zo jaloers op thuis werkende moeders, eigenlijk vind ik jaloers een lelijk woord, ik zou eerder zeggen dat ik respect heb voor thuis werkende moeders en er van droom om bij mijn kids thuis te zijn. Nu dat ik bijna een jaar thuis ben geweest door de zwangerschap en bevalling weet ik het zeker dat ik van werken niet gelukkig wordt. Het is niet dat ik niet graag werk want ik doe mijn werk graag, het is eerder het niet thuis zijn waar ik het moeilijk met heb. Ik breng graag mijn kinderen naar school en ben graag aanwezig in huis als ze terug komen van school.

Vroeger

Toen ik zwanger was van Amylia ben ik gestopt met werken en Jeroen werkte zo hard dat ik niet hoefde te werken. Maar toen Jeroen besliste dat hij een andere job wou wist ik dat ik na 3 jaar thuis werkende mama te zijn, terug moest gaan werken want anders zouden we financieel in een put belanden. Dus ben ik eerst part-time gaan werken maar daarmee verdiende ik niet genoeg geld. Dan ben ik full-time begonnen in een fabriek maar ook met deze loon konden we niet vooruit in ons leven met 2 kids. Toen heb ik gesolliciteerd in de bewaking en mocht direct beginnen na mijn opleiding. Maar het enige dat ik terug wil is opnieuw elke dag thuis zijn, elke dag vers koken en werken wanneer de kids niet thuis zijn op slapen en ooit komt mijn droom uit en dat weet ik zeker.

Hard werken

Super hard ga ik werken om mijn droom te laten uitkomen. Ik begin binnenkort aan een opleiding voor een nieuw diploma en hoop zo aan ander werk te kunnen geraken. Werk dat ik van thuis kan doen en dat moet zeker niet elke dag zijn want ik wil gerust op locatie werken. Maar stel de kids zijn ziek of moeten naar de dokter dan wil ik kunnen vragen: vind je het erg dat ik van thuis uit werk? Of dat ik het niet moet vragen omdat ik mijn eigen baas ben. Dromen jullie met mij mee mijn blog noemt niet voor niets dromen met onze ogen open.

Mijn droom

Ik nam geen kinderen om deze niet te zien opgroeien en ik wil zeker niet iemand tegen de borst stoten. Maar ik ben nu eenmaal graag thuis bij mijn kinderen en ik zou graag een eigen zaak hebben waar ik die mogelijkheid bij heb. Ik hou jullie op de hoogte als er nieuwe ontwikkelingen zijn. Mama’s die van thuis uit werken of thuisblijfmoeder zijn, hebben jullie tips om mijn droom te laten uitkomen?

Advertenties

2 reacties op ‘Invidia #ouderzonden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s