Hey, stop met roepen!

Nooit ging ik roepen tegen mijn kinderen zonder reden, wat is dit zwaar mislukt. Toen ik jonger was riep mijn mama altijd tegen mij en ze had dit de helft van de tijd niet door. Wat haatte ik dat als kind en hoe meer ze riep, hoe slechter ik luisterde en dit was voor ons beide niet aangenaam. Ik beloofde mijn eigen niet te roepen tegen mijn kinderen.

Ik weet beter

Het klinkt cliché maar ik weet beter dan te roepen tegen mijn dochters. Maar bij de minste drukte of chaos gaat mijn volumeknop ineens omhoog en kan ik niet meer rationeel denken. Elke keer als ik heb geroepen voel ik me super schuldig maar het is sterker dan mezelf. Ik doe mijn best om te veranderen maar voor één of andere reden lukt dit nog niet.

Proberen

Ik kan enkel proberen niet te roepen en als ik het doe op zijn minst uit te leggen waarom ik riep. Want ook mama’s worden soms boos of moe en hoeveel ik ook van hen hou, op zo een momenten voel ik me als een olifant in een porseleinen winkel. En dan maak ik alles kapot met mijn dikke kont. Je kan enkel proberen te veranderen want als je niets doet kan je ook niets verbeteren. En ik wil nu veranderen voor mijn kinderen denken dat dit normaal is of nog erger voor dat mijn kinderen bang worden van mij.

Tips???

Dus als jullie dit probleem kennen en misschien wat tips voor mij hebben, mag je altijd een reactie achterlaten en doe je het liever anoniem mag je me altijd mailen. Ik hoop uit de grond van mijn hart dat ik mensen vind die in hetzelfde bootje zitten en mij misschien op weg kunnen helpen naar een leven zonder roepen. In de tussentijd ga ik mijn best doen om niet meer te roepen want hoe minder ik roep hoe beter mijn kids praten en hoe gelukkiger zijn. En als het niet lukt heb ik het op zijn minst geprobeerd.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s