Luxuria #ouderzonden

Het idee van #ouderzonden is elke week één hoofdzonde bespreken aan de hand van een vraag en dit voor zeven weken lang. Dit idee is bedacht door twee geweldige mama’s: Annelore van Compleet Geluk en Romina van Big City Life, ga zeker eens kijken naar hun blogs. Dit is trouwens de lijst van alle blogs die meedoen aan #ouderzonden, lees ook hun verhalen.

Luxuria (onkuisheid – lust – wellust)
Wat doe je om jezelf graag te blijven zien en dit over te brengen aan je partner nu je in de eerste plaats vooral ‘ouder van …’ bent?

Mijn partner in crime is iemand heel uniek, ik beschrijf hem altijd als de lijm die ons gezin bij elkaar houdt. We zijn dit jaar 7 jaar samen en 5 jaar getrouwd en hebben samen 3 kinderen, zot hoe snel alles ineens kan veranderen. Ik was zwanger van Amylia als we 7 maanden een koppel waren en toen wist ik het al. Hij was en is de ware en ik zal altijd van hem houden. Voor hem hoef ik niets speciaal te doen, hij ziet me nog steeds als die 17 jarige, rebelse, grote mond die overdag een sportfreak was en in de avond op en top meisje. Ik hoop uit de grond van mijn hart dat hij nooit zijn beeld van me veranderd want dat is het meisje waar hij verliefd op is geworden, diep onder die kledij met spuug en snot zit nog steeds datzelfde meisje. In zijn ogen was ik toen al mooi maar nu als mama van the A team ben ik nog mooier of dat is toch hetgeen dat hij me wijsmaakt.

Sport

Ik hou wel degelijk van mijn lichaam het heeft me 3 prachtige kinderen geschonken die ik alle drie borstvoeding heb gegeven, de striemen en extra kilo’s zijn maar een kleinigheidje. Eens ik terug mag gaan sporten werk ik wel weer hard om mijn lichaam terug fit te krijgen. Sporten is wel degelijk mijn verwerkingsproces, ik hou ervan mijn lichaam tot het uiterste te pushen en dan nog verder te gaan. Wat mis ik het na een goede work-out dood te gaan van de spierpijn. Zo gelukkig ga ik zijn als ik terug mag gaan sporten en ik ga het rustig terug opbouwen naar wat het was en dan ga ik het verbeteren. Een gezond lichaam is zo belangrijk voor me.

Tatoeages

Nog een manier om mezelf mooier te maken. Mijn eerste tatoeage heb ik laten zetten op mijn 16 jaar en ondertussen heb ik er vijf. Alle vijf hebben ze een betekenis en ik heb nog zoveel plannen in mijn hoofd om te laten zetten. Mijn droom is mijn zijkant van mijn lichaam te laten vol tatoeëren van mijn schouder tot aan mijn tenen. Voor veel mensen is dit iets raar of zelfs vulgair maar dat interesseert me niet, ik hou ervan en het is mijn lichaam dus ik beslis. Het is zoals het sporten een soort van verwerkingsproces, als er iets gebeurt en ik wil een blijvende herinnering aan dat bepaald moment/emotie of die bepaalde persoon laat ik het op mijn lichaam vereeuwigen. Het geluid en de sfeer tijdens het tatoeëren is zo iets speciaal, ik kan het zelf niet beschrijven maar daardoor hou ik nog meer van mijn lichaam.

Houden van mezelf

Houden van mijn eigen is iets dat me niet makkelijk afgaat. Ik was een held in mijn eigen kleineren en vernederen dus vond mezelf nooit goed genoeg. Dat probeer ik te veranderen want dat is niet iets wat ik mijn dochters wil aanleren, mijn biologische vader kon mijn zelfvertrouwen laten verdwijnen zoals met de noorderzon maar het opbouwen is hem nooit gelukt. Hij had namelijk veel liever een zoon gehad en wat ik ook deed ik was nooit genoeg. Zelf nu dat ik hem al 8 jaar niet meer heb gezien spookt zijn stem nog in mijn hoofd. Ondertussen kan ik zeggen dat ik meestal van mijn eigen hou. Er zullen altijd dagen zijn die moeilijker zijn dan andere maar meestal lukt het me.

Ik ben het waard

Het moeilijkste voor mij is niet te vergeten dat ik het waard ben. Ik ben het waard om van te houden en ik ben het waard om gelukkig te zijn. Als je een depressie hebt gehad of hebt is het heel moeilijk om je eigen waarde nog te kunnen zien. Ineens ben je niet meer goed genoeg en eigelijk merk je dat je nooit goed genoeg was in de eerste plaats. Ik heb heel lang gedacht dat ik het niet waard was om mama te zijn want ik was niet mooi, niet slim, niet slank genoeg. Ik was eigenlijk nergens goed genoeg in en toen kreeg ik mijn dochter en wist ik dat mijn denkpatroon dringend moest veranderen. Want dat klein meisje haar groot voorbeeld wou ik zijn. 19 jaar en daar zat ik met mijn kleine meid waarvan ik wist dat ze mijn leven had gered samen met Jeroen en daar ben ik mijn hele leven dankbaar voor. Nu heb ik drie dochters en ben van alle drie hun voorbeeld (soms toch) en in hun ogen ben ik goed genoeg, ben oud en zaag veel te veel maar ik ben goed genoeg.

P.s. trouwfoto is van 2013

28053425_1065799376893913_1668271860_n
2011
28109506_1065818620225322_1762779874_n
2012
10628828_444307039043153_1918250743674722320_o
2014
11822625_590151361125386_7465918128922187782_n
2015
IMG_7109
2016
IMG_7196 copy
2016
IMG_9298
2017
IMG_9323
2017
Advertenties

3 reacties op ‘Luxuria #ouderzonden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s