Avaritia #ouderzonden

Het idee van #ouderzonden is elke week één hoofdzonde bespreken aan de hand van een vraag en dit voor zeven weken lang. Dit idee is bedacht door twee geweldige mama’s: Annelore van Compleet Geluk en Romina van Big City Life, ga zeker eens kijken naar hun blogs. Dit is trouwens de lijst van alle blogs die meedoen aan #ouderzonden, lees ook hun verhalen.

Avaritia (hebzucht – gierigheid)
Wat zou je nooit delen met je kinderen?

Eten delen?

Toen ik de vraag voor de eerste keer leesde dacht ik direct absoluut eten maar als ik er dan beter over nadacht vergiste ik me toch. Als we spreken over eten delen lukt me dit vrijwel goed, natuurlijk doe ik het niet met alle plezier maar ik stel regelmatig voor aan mijn kinderen om iets te proeven. Misschien komt dit doordat ze slecht eters zijn en wil ik super graag dat ze wat gevarieerd maar vooral meer eten. Ook ga ik super graag op restaurant en mijn kinderen gaan meestal mee en eerlijk gezegd de appel valt hier niet ver van de boom, dat is absoluut gemakkelijk mijn kinderen vragen zelf om sushi te gaan eten. Raar maar waar mijn eten delen lukt me dus gemakkelijk ook mijn kinderen doen dit super goed en ik krijg dus meestal een snoepje als ze snoepjes krijgen van iemand, natuurlijk een nadeel als je stiekem op dieet gaat want dan zijn ze dus verdrietig als je geen snoepje aanneemt.

Dit verander ik voor niemand!

Dus nu komen we op de vraag terug wat deel ik dan niet: mijn bad!!! Ik haat het om mijn bad te delen met iemand en ja dus ook met mijn kinderen. Mijn badmoment is mijn me-time, ik kan er uren in zitten en dus laat me dan ook met rust die uren. De kinderen weten al als mama in bad zit wilt ze met rust gelaten worden, ja ik zit in bad met tablet, drinken en eten/snoep maar dat is mijn geheim.

Nooit volledig alleen

Natuurlijk betekent het niet dat mijn kinderen weten dat ik alleen in de badkamer wil zijn dat dit ook gebeurt, als ze een discussie hebben met papa zal ik het direct weten, als ze iets willen snoepen komen ze dit ook aan mij vragen maar vooral als het onderling ruzie is tussen de zussen met vuisten als gevolg staan ze direct naast mijn bad te krijsen.

Rugpijn en migraine

Waarom is mijn badmoment zo heilig voor mij. Ik sukkel al heel mijn leven met rugpijn en migraine en dan doet een bad wonderen. Geloof me als je migraine hebt wil je alleen zijn in ruimte waar er niet wordt geroepen, gevochten of gekrijst. In de 7 jaar dat ik met Jeroen samen ben zijn we nog nooit samen in bad geweest en hij weet hoe belangrijk mijn bad voor mij is. Natuurlijk ben ik al in bad geweest met mijn kinderen maar enkel als ze baby waren en ze moesten zo snel mogelijk terug uit bad erg hé. Na mijn bevallingen telden ik de weken af om terug in bad te mogen en meestal na vier weken zat ik er alweer in. Nu ook ik ben 31 januari geopereerd en mag zes weken niet in bad zolang hou ik dit nooit vol.

Gierig?

Het tweede onderwerp van deze week was gierigheid. Ik ben verre van gierig maar ik gooi ook mijn geld niet door de deuren en ramen. Soms wou ik dat ik wat gieriger was want als mijn kinderen iets vragen en ik kan het betalen krijgen ze het meestal. Ook Jeroen zou alles krijgen waar hij van droomt zolang het binnen het budget past, zolang ik niet iets voor mijn eigen moet kopen want ik ben zo een verschrikkelijke twijfelaar.

Sparen

De beste manier om te sparen is lang genoeg wachten tot het al verkocht is. Daar ben ik super in zo wouden we vorig jaar een mobilhome kopen ( tweedehands ). Jeroen zei direct ja, we doen dat en dan begon ik te twijfelen. We moesten plek hebben om deze veilig te parkeren, tijd hebben om op reis te gaan en natuurlijk de centjes hebben. Twee maand lang twijfelde ik en rekende ik alle kosten uit om te zien of dit wel tussen ons budget pasten. Dan besliste ik dat we het konden doen en we reden dus terug om te horen dat hij twee weken na ons bezoek al verkocht was. Dus meestal als ik iets wil kopen voor mijn eigen zegt Jeroen we gaan het nu direct kopen, we twijfelen niet wat dus als gevolg geeft dat ik in de winkel begin te twijfelen en begin te zagen dat ik niet zeker ben en dat is dus ook geen oplossing.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s