Superbia #ouderzonden

Het idee van #ouderzonden is elke week één hoofdzonde bespreken aan de hand van een vraag en dit voor zeven weken lang. Dit idee is bedacht door twee geweldige mama’s: Annelore van Compleet Geluk en Romina van Big City Life, ga zeker eens kijken naar hun blogs. Dit is trouwens de lijst van alle blogs die meedoen aan #ouderzonden, lees ook hun verhalen.

Hoofdzonde 1: Superbia (hoogmoed – hovaardigheid – ijdelheid)
Waarom ben jij een goede ouder? Waar blink jij in uit?

Geleerd van de beste!

Ik ben een goede mama omdat ik heb geleerd van de beste. Mijn mama is een geweldige vrouw die altijd voor ons klaar staat en de beste moeder die ik me kon inbeelden. De beste jeugd heb ik niet gekend maar ze deed altijd alles voor haar kinderen met hart en ziel. Al +- 12 jaar sukkelt mijn mama met haar gezondheid, ze is al enkele keren geopereerd en heeft haar miserie al gekend. Hoeveel pijn ze ook heeft mijn broer en ik kunnen altijd bij haar terecht. Toen we een schouwbrand hadden en de winter doorbrachten zonder verwarming mochten we terug gaan logeren bij hotel mama. Als mijn broer op vakantie gaat, let mijn mama altijd op zijn katten en dit doet ze dan ook met heel veel liefde. En dit zijn maar enkele voorbeelden want ze doet veel meer.

Op tijd aan de handrem trekken

Nooit is iets voor haar teveel gevraagd en daarom moeten wij soms zelf aan de handrem trekken zodat ze door al haar liefde niet teveel doet en haar gezondheid niet in problemen brengt. Zo heeft ze overlaatst met Avelynn nog rond gewandeld op haar arm en een week lang kon ze haar arm bijna niet meer bewegen. Als ze een dagje op één van de kids of beide let dan moet ze de dag erna totale rust nemen of ze ziet er een lange tijd van af. Mijn mama houdt zoveel van mijn kinderen dat ze al die pijn erbij neemt alsof het niets is.

Mijn heldin

Ik weet dat ik ooit afscheid moet nemen van haar en ik hoop uit de grond van mijn hart dat die dag nog lang weg blijft. Want een leven zonder haar kan ik me niet inbeelden. Ze heeft me al genoeg laten verschieten met haar hartproblemen, haar beroerte en elke operatie die ze heeft ondergaan. Mijn wens voor haar is dat ze de rest van haar leven rustig en pijnvrij mag beleven, ook al weet ik dat dit niet mogelijk is toch hoop ik dat deze wens uitkomt want ze verdiend het. Mijn persoonlijk superheldin is mijn mama, ze heeft mijn broer en mij volledig alleen opgevoed, werken deed ze verschrikkelijk hard en haar huis was altijd proper nog steeds begrijp ik niet hoe ze dit allemaal deed.

Ik hoop…

Ik hoop dat mijn kinderen ook ooit over mij denken zoals ik over mijn mama denk. Mijn rots in de branding die mij als moeder heeft helpen groeien. Als ik nog maar half zo goed voor mijn kids ben als mijn mama voor ons was, zal ik een super gelukkige vrouw zijn. Lekker egoïstisch hoop ik ook dat ik je iedere dag kan opbellen tot je 100ste verjaardag, we zijn al halverwege en ik hoop dat je dit leest en weet dat jij mijn belangrijkste invloed zijt op de manier dat ik mijn kids opvoed. Dank je voor alles Mama!

Nu over mezelf

Dit vind ik een stuk moeilijker om te schrijven, ik hoop dat ik een goede moeder ben. Ik doe toch mijn best om mijn kinderen te aanvaarden voor wie ze zijn, laat ze groeien en ben er wanneer ze me nodig hebben. Waar ik in uitblink is het vermogen hebben me aan te passen aan de noden van mijn kinderen. Als mijn kinderen bang zijn zal ik ze beschermen, als ze verdrietig zijn zal ik ze troosten en misschien klinkt wel een beetje bemoederen voor velen.

Mijn opvoeding

Veel mensen hebben al geklaagd over mijn manier van opvoeden. Mijn kids hebben als baby nooit lang gehuild want ik pakte ze steevast direct op en dat doe ik ook nog steeds ook al zijn ze geen baby meer. Als ze niet alleen willen slapen dan zoek ik een oplossing, dit kan gaan van op de kamer wachten tot bij mij in bed slapen. Al mijn babytjes hebben ofwel bij mij in bed gelegen de eerste zes maanden of hebben in een cosleep bedje gelegen dat vast hing aan ons bed. Ze hebben allemaal borstvoeding gehad, Amylia 15 maanden en toen wou ze niet meer, Avelynn 21 maanden en toen had ik geen melk meer en Amelynne is nu bijna 4 maanden en krijgt nog steeds de borst. We hebben draagdoeken, draagzakken, wasbare luiers en speciale zalven en nog zoveel meer gebruikt om hen de beste zorg te bieden dat maar kon. Logopedie, kinesist, dokters en zelf universiteiten heb ik afgelopen en regelmatig mijn slaap voor gelaten. Na een nachtshift eerst de kids nog naar school brengen of naar de dokter brengen niets was me teveel gevraagd. Mijn leven volledig aangepast van structuurloos naar volledige structuur voor Amylia, genetische testen en onderzoeken voor autisme, stotteren en verbale dyspraxie ondergaan. Steeds opnieuw mijn leven vrijgegeven aan de wetenschap en veranderd wat moest veranderen en dit steeds opnieuw.

Mijn droom

Als ik het kon veranderen zou ik het volledig hetzelfde doen, ik wil niets veranderen aan mijn leven. Ik heb er mentaal volledig doorgezeten maar toch verder gegaan met een lach op mijn gezicht en dit allemaal omdat ik niets liever ben dan een mama. Ik droomde van een jonge mama te zijn en dit is me gelukt maar niet zonder mijne Jeroen die elke stap van de weg mee heeft afgelegd. Mijn leven is compleet en elke dag doe ik mijn best om de beste mama te zijn voor mijn kids en ik hoop dat dit lukt.

IMG_9188-2
Nog een foto van onze jaarlijkse fotoshoot. Augustus 2017
Advertenties

8 reacties op ‘Superbia #ouderzonden

  1. De maatschappij kan precies niet goed om met zacht ouderschap he? Bij ons is dat net hetzelfde. Precies alsof je als mama “teveel” kan zorgen. Nooit begrepen en ik zal dat ook nooit doen. Leve de Liefde met hopen en alles wat daarbij hoort!

    Like

  2. heel mooi gezegd bedankt dat je zo over mij denkt en dat ik een goede mama ben geweest voor jou en hoop nog een beter moeke te zijn voor mijn kleinkindjes maar jij bent ook een hele goede mama ben heel fier op jou als mama

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s