Een streling voor het oog.

We waren al een tijdje aan het twijfelen om een nieuwe tv aan te kopen. Onze vorige tv was ondertussen 5 jaar oud en was aan vervanging toe. Maar omdat het een belangrijk deel is in ons leven, oh dit klinkt zo zielig, wouden we er even over nadenken en er voor sparen. Een tv kopen is nu eenmaal niet meer zo goedkoop.

The Insiders

Op een dag kregen we een mail van The Insiders dat ze een nieuwe campagne hadden en toen ik deze open deed sprong ik een gat in de lucht. We konden ons inschrijven om een nieuwe Samsung Qled tv te testen. Dit deden we onmiddellijk en toen was het duimen om te mogen meedoen. Een tijdje later belde Jeroen me tijdens zijn pauze op het werk om te melden dat we geselecteerd waren maar omdat de plaatsen beperkt waren moesten we snel de waarborg storten, dit deed ik onmiddellijk.

Laat verjaardagscadeau.

Ik ben jarig op 20 December en we kregen een mailtje dat op 22 December onze tv geleverd werd. In ongeduld zat ik thuis te wachten tot de mensen van Dynalogic deze kwamen leveren. Ik kreeg een smsje waarin stond dat de chauffeur onder weg was naar mijn adres. Toen deze aanbelde was ik in alle staten en ik wou hem direct installeren maar toen hij bleek groter dan ik gedacht had. Met zijn 55 inch verrasten hij me, ik zag direct dat dit een klus was voor twee personen.

Eerste ervaring

Jeroen kwam thuis en ongeduldig zat ik daar te wachten, ik stuurde de kids naar boven om te spelen en we begonnen aan het installeren van onze nieuwe tv. Valt het op dat ik hou van technologie? Eens we de tv hadden aangesloten moesten we enkel de instructies volgen op het scherm. En toen kwam het grote moment, ik riep de kids naar beneden en we gingen samen rapunzel zien zoals beloofd. Wauw, de kleuren en het geluid blazende me omver, dit was een hele nieuwe ervaring. Het was een streling voor het oog, je kon zeggen dat je bijna mee in de film zat zo realistisch waren de kleuren. Na het de verdere avondritueel keken ik en Jeroen samen nog wat tv en moet zeggen het voelde aan als een date night in de bioscoop maar dan bij ons thuis.

Gamer

Ik moet toegeven dat ondanks ik drie kinderen heb echt nog kan genieten van een gamesessie. Toen het weekend arriveerde had ik dus al plannen gemaakt om even te gamen al was het enkel om te zien of ook daar mijn verwachtingen werden overtroffen. Fifa 2018 ging het worden, Amylia ziet dit ook graag dus ik kon wat gamen samen met de oudste dochter terwijl papa naar de winkel ging met de rest van de meisjes. Toen ik aan het spelen was verschoot ik van de kwaliteit van het beeld, ik had het gevoel dat ik elk grasprietje kon zien en kon ruiken bij wijze van spreken. Met andere woorden ik heb me laten gaan en heb heel het weekend op de PS4 gespeeld samen met de kids.

Netflix

Ook Jeroen wou de tv uittesten dit deed hij in de avond met zijn nieuwe series te bekijken op Netflix. We hadden speciaal ons Netflix abonnement verhoogt zodat we bepaalde series en films in 4K konden zien. Dit werkte natuurlijk al snel verslavend als je  samen gezellig tv kunt zien in plaats van het huishouden te doen. Het prachtige beeld deed er natuurlijk geen goed aan want het werd alleen maar aangenamer en makkelijker om samen tv te kijken. Netflix is trouwens makkelijk te gebruiken op de tv en de afstandsbediening eens je deze kent is er niets handiger dan een simpele maar prachtige afstandsbediening.

Schermtijd

Onze kinderen mogen tv kijken wanneer ze dit willen. We hebben thuis geen schermlimiet maar we leren ze natuurlijk ook spelen en genieten van andere dingen. Maar als we naar de samenleving van vandaag kijken is technologie nu eenmaal een belangrijk item. Ze werken al met de tablet sinds ze in de peuterklas zitten niet enkel thuis maar ook op school. Het is natuurlijk ook een middel om even de kids te laten kalmeren zodat ik even kan koken of kuisen. Amylia heeft haar dosis tv kijken echt nodig op een dag. Dit klinkt misschien vreemd maar al sinds ze een kleine baby was is dit een manier van ontprikkelen, ze sluit haar even volledig af van de wereld en dat heeft ze nu eenmaal nodig.

Nadelen

Natuurlijk zoals bij elk product zijn er ook nadelen aan verbonden. Wij zijn niet gewend van een goed geluid systeem en nu met deze nieuwe tv hebben we vier ingebouwde speakers, dit geeft prachtig geluid maar is voor ons soms wat te luid. Dus ons volumeknopje blijft bewust wat lager enkel als we Spotify luisteren dan gaat deze al eens wat omhoog. Omdat hij zo duur is ben ik extra voorzichtig geworden, ik zou niet graag hebben dat mijn kids deze kapot zouden doen en dit weten ze ook doordat mama in het begin de oren van hun hoofd zeurden. Wij hebben ook het licht wat aangepast omdat dit voor ons wat te fel was maar doordat deze zo makkelijk aanpasbaar is was dit snel opgelost. Het grootste nadeel vind ik dat het gewoon een super goed toestel is en dat ik echt super tevreden ben waardoor ik veel te veel tv kijk.

Wat vind ik er nu van

Eerlijk ik vind het een topproduct en kan er niet veel negatief over zeggen maar ik vind het wel een prijzig product dus als de tv niet zo belangrijk is in je gezin, begrijp ik dat dit niet je eerste keuze is. Maar bij ons heeft de tv ons al meermaals uit sh*t geholpen waardoor ik dit absoluut zou betalen. Hou wel rekening dat je hier spreekt met een gezin dat houdt van te gamen en van film te zien, we kunnen niet zonder onze tv hoe hard we dit ook zouden willen. Als je nog vragen hebt mag je deze gerust laten weten en dan zal ik deze zo goed mogelijk proberen te beantwoorden.

26996246_1052295658244285_1923160262_n
Samen tv kijken
27153091_1052295671577617_1958011760_n
Volledig in de tv gezogen
27335329_1053465644793953_1471985778_o
De 3 zusjes kijken tv
27329892_1053465604793957_762525689_o
Relaxen
26996981_1052295654910952_1321042506_n
Knuffelen
Advertenties

3 reacties op ‘Een streling voor het oog.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s