Mijn zwangerschap/bevallingsverhaal

Toen ik juist wist dat ik opnieuw zwanger was, droomde ik van een natuurlijke bevalling. Na 2 inleidingen voor medische redenen, hoopte ik deze keer mijn zwangerschap te mogen afronden zoals het hoort.

 

Laaste keer doorzetten.

12 weken ver in de zwangerschap kreeg ik opnieuw last van mijn nieren ook al dronk ik genoeg water en bewoog ik genoeg. Steeds als de nierontsteking was genezen, kreeg ik een nieuwe ontsteking steeds pijnlijker en langere aanwezig. Genoeg water drinken, bewegen en regelmatig een kuur antibiotica was het enige dat werkte. Week 20 kreeg ik last van het vena cava syndroom dit bovenop de aanhoudende nierontstekingen. Normaal krijgt elke hoogzwangere vrouw hier last van maar ik was nog niet hoogzwanger. De aanvallen kwamen niet enkel tijdens het liggen op mijn rug maar ook op mijn zijde, staand en zittend. Tijdens zo een aanval ging mijn hart snel slaan, soms ging mijn hartslag ineens 160 per minuut zonder aanleiding en uiteindelijk kreeg ik het gevoel dat ik ging flauw vallen. Als ik dan niet van positie veranderde viel ik effectief flauw.

Welke last?

Bij elke controle bij de gynaecoloog verzweeg ik de last die ik ondervond en natuurlijk de hoeveelheid pijn vertelde ik niet. Zo hoopte ik dat ze niet over een inleiding ging beginnen, ik wou mijn laatste zwangerschap volbrengen en eindigen met een natuurlijke bevalling. Rond week 26 kreeg ik last van bekkeninstabiliteit waardoor bewegen moeilijk werd en ik dus vooral op de zetel lag. Natuurlijk zag mijn gynaecoloog door mijn masker en begon dus over een inleiding te spreken deze ging gepland worden tussen week 37 en 39. Toen ik 30 weken zwanger was kreeg ik een hevige bloeding in het ziekenhuis konden ze gelukkig zien dat het bloed van mijn baarmoederhals kwam en dus niet van onze superheldin. Na 4 weken zat ik terug in het ziekenhuis deze keer met hevige krampen, blijkbaar waren deze krampen voorweeën iets wat ik voor het eerst voelde. Deze voorweeën deden te goed hun werk waardoor ik al 3cm opening had, waardoor ik verplicht bedrust kreeg voorgeschreven. 2 weken moest ik zoveel mogelijk rusten want de gynaecoloog was bang dat ik de 36 weken niet ging halen. Na de 2 weken bedrust bewoog ik zo minimaal mogelijk maar ik stond er terug alleen voor mijn man moest terug gaan werken. De zorg voor onze kindjes kwamen terug op mijn schouders maar ik zakte steeds door mijn rechterbeen. Regelmatig als ik rechtstond viel ik gewoon op de grond, ik kon me niet recht houden eens ik door mijn been zakten. Nadat ik mijn gynaecoloog op de hoogte bracht zei ze dat ik ze me ging inleiden.

Toch een inleiding.

Ik ging dus binnen op dinsdagavond en ging dus bevallen op woensdag 4 oktober 2017 op 36 weken en 5 dagen. Ditmaal kreeg ik een hele andere inleiding, na de uitleg moest ik 30 minuten aan de monitor en alles was in orde met onze superheldin. Om 4 uur ’s nachts kreeg ik mijn eerste tabletje om mijn weeën op te gang te krijgen op een natuurlijke manier, rond 8 uur ging de medicatie opgestart te worden. Ik had al lichte weeën maar om 10 uur had ik nog niemand gezien, toen kwam mijn gynaecoloog terug controleren en ze vroeg ineens of ik epidurale wou want de anesthesist was aanwezig op de afdeling.

De epidurale die niet werkte!

10-2017-1zw

Om 11 uur was de anesthesist op mijn kamer, ongeveer 10 min na mijn epidurale voelde ik dat deze niet werkte zoals het moest. Mijn linkerbeen was volledig verdoofd maar mijn rechterbeen daar had ik nog al mijn kracht en gevoel in. Ik kreeg een déjà vu naar de bevalling van Avelynn daar werkte de epidurale maar enkel voor de lichte weeën, de hevige weeën heb ik allemaal gevoeld. Het verschil met toen was dat ik nu elke wee al voelde en dit waren nog de lichte weeën. Toen ik dit melden aan de vroedvrouwen vroegen ze of ik al op mijn zij had gelegen, dit moest ik doen voor 30 min op elke zij in de hoop dat deze toch nog zou beginnen werken. Indien dit niet werkte gingen ze de anesthesist terug oproepen voor het te hersteken. Ondanks de pijn gingen ze toch de weeënopwekkers opstarten en deze kwamen ze om de 15 min verhogen. Ik verbeet de pijn en ging door niet dat ik veel keuze had. Om 13u30 had ik hevige, pijnlijke weeën omdat deze regelmatige weeën kwam de vroedvrouw om 14 uur nog eens controleren had ik nog maar 1 extra cm dus in totaal 4 cm. Bij elke wee kwamen de tranen want door de epidurale kon ik niets meer doen dan liggen en proberen de pijn weg te puffen. Daarom besliste de vroedvrouwen om de anesthesist terug op te roepen zodat hij mijn epidurale kon hersteken. Iets later was hij terug op mijn kamer in plaats van deze te hersteken spoot hij gewoon iets bij maar tot op de dag van vandaag weet ik nog steeds niet wat hij extra heeft toegediend. Ik moest na 15 min het verschil voelen, dit gebeurde ook mijn linkerbeen was zo hevig verdoofd dat ik een verlammend gevoel had maar mijn weeën voelde ik nog steeds en wat deden deze pijn.

Daar was ze dan! 

10-2017-4

Om 15 uur kon ik de pijn niet meer weg puffen, ik zat eindelijk aan 6cm dus gingen ze de gynaecoloog oproepen. Terwijl was de stagiaire de kamer aan het ombouwen zodat we konden bevallen in diezelfde kamer, stipt 5 min nadat de vroedvrouw de kamer buiten was gegaan kreeg ik persdrang dus ze moest eruit en liefst zo snel mogelijk. De vroedvrouw kwam terug en vertelde me dat ik bij de volgende wee mocht beginnen persen maar door die extra spuit kon ik niet voelen hoe ik moest persen. 10 min later was ze er en de gynaecoloog was net op tijd om me te hechten. Onze dochter was nog maar half geboren als ze al aan het huilen was, iedereen was zo in de ban van haar schoonheid waardoor niemand gezien heeft om wat uur ze geboren is. Ze was zo klein en fijn met haar 2kg520 en 47,5cm was ze de kleinste van de 3. Ze stal direct ons hart en nu exact 4 weken later weegt ze al over de 4kg en met de borstvoeding gaat het geweldig. Ben vooral blij dat het mijn laatste bevalling was en daardoor geniet ik extra hard van mijn laatste superheld!

 

Nog enkele foto’s:

10-2017-3zw

10-2017-7

10-2017-6zw

10-2017-5

10-2017-8zw

 

10-2017-10zw

Voor meer babyspam volg me op instagram!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s