Comics station Antwerpen

Zondag was het onze eerste uitstap van de vakantie. We zijn naar het Comics Station in Antwerpen geweest. Te voet gingen we naar het station in Sint-Niklaas waar we trein namen naar Antwerpen, 30 minuten later stonden we in Antwerpen-Centraal. Onderweg naar de ingang kwamen we al leuke tekeningen tegen waardoor onze kindjes hun spanning al begon te stijgen. Daarna kwamen we aan de ingang poorten waar je uw tickets moest scannen. Daar stonden al enkele mensen wat te klungelen met hun tickets wegens er niemand stond om te helpen was het een beetje zoeken naar hoe we het juist moesten scannen.

Kleurrijk en Speels

We namen de lift naar beneden wegens we een buggy bij hadden. Super aangenaam dat ze rekening hebben gehouden met buggy’s en rolstoelen. Gelukkig dat daar wel iemand stond te wachten om ons te helpen met het scannen van de tickets zodat we onze elektronische bandjes kregen om overal te scannen. Vanaf we binnen kwamen stonden er verschillende blokken waar de kindjes aankonden draaien zodat de juiste tekening te voorschijn kwam. En een super grote en mooie binnenspeeltuin nadeel was dat er twee ingangen en dus twee uitgangen waren, één op de verdieping van de inkom en één op de verdieping van het restaurant. Kleine kindjes konden dus zonder toezicht langs twee kanten naar buiten geraken wat voor de veiligheid iets minder was, voor grote kinderen wat dit echter geen probleem. We kwamen binnen op verdieping B waar niet veel te zien was buiten de binnenspeeltuin, draaiblokken en de EHBO en toiletten. Daar kon je de glijbaan nemen naar verdieping D of de lift. Op verdieping D kwam je recht in een stripboek gewandeld met hele aangename tekeningen en vooral mooie tekeningen.

Urbanus

We zijn eerst naar Tollembeek gegaan waar een soort hindernissenparcour was. Heel mooi getekend en overal waar je kijkt staat wel iets van getekend vanuit strip Urbanus maar sommige hindernissen deden het niet zoals het hoorden of soms helemaal niet. Eerst kom je in het cafe daarna ga je via verschillende hindernissen naar het huis van Urbanus. Daar wandel je door naar een bewegende trap met een vaste trap naast waardoor kleine kinderen de gewone trapladder kunnen gebruiken dit vonden mijn kids heel aangenaam als alternatief. Eens boven wandel je over een brugje en zo kom je terecht in de kerk waar je muziek kan maken en even kan biechten in de biechtstoel. Daarna neem je de draaiglijbaan naar beneden of een vaste trap weer handig wegens de glijbaan vrij smal was en met korte bochten dus iets minder aangenaam voor volwassenen. Tussen de snottebellen wandel je dan verder naar de uitgang waar je door het draaiend rad kunt stappen of gewoon de uitgang kunt nemen. Het was een super leuke attractie enkel spijtig van de technische storingen. Je kon ook op de foto op het wc van Urbanus enkel spijtig dat er geen mini games waren voorzien.

 

 

 

19692548_943451955795323_1924727760_n

19849062_943451929128659_345523182_n

De Kiekeboes

Eerst deden we de schermen waar we Fanny moesten aankleden hier hebben we een lange tijd aan gestaan maar de oplossing niet gevonden dus zijn we verder gegaan. Zo kwamen we in het huis van De Kiekeboes hier kan ik maar één ding over zeggen super leuk voor de kinderen en voor de ouders dit hebben we meerdere keren gedaan, doordat het niet lang duurden waren er ook korte wachtrijen wat heel interessant was. Daarna gingen we naar het Spookhuis dat was een tegenvaller wegens er niet meer was dan mist en lichtstralen vonden onze kinderen dit niet leuk. Na juist een samenspel gezien te hebben in het huis van De Kiekeboes hadden we er meer van verwacht. Daar was ook een babycorner voorzien met zacht speelgoed vlak aan het winkeltje waar je iets voor te drinken of snoepen kon kopen en kan gaan zitten.

Jommeke

De attractie dat onze kinderen hun ogen de kost gaven waren de vliegende bollen ( gekke botsauto’s ), een leuk besturingssysteem waar de grotere kinderen goed met overweg konden. Onze kleine kindjes konden dit nog niet maar de bollen waren goed gemaakt waardoor de volwassen gemakkelijk mee in de bollen konden zitten en dat het toch een aangename en spannende rit was ook voor de kleinere kinderen, ook als je botste voelde je het niet te hard. Er was ook een klimmuur en een tarzan touw weer super mooi getekend en aangenaam om tussentijds even op adem te kunnen komen. Er stonden ook meerder minigames van Jommeke, zoals de wereldbol waar je mini-strips zag als je op een bepaald land kwam. Nadeel het werkten niet zoals het moest waardoor je niet lang de wereld kon verkennen. En je kon op de foto me Annemieke en Rozemieke enkel waren mijn kindjes te klein eigenlijk was dit makkelijk op te lossen met een klein verhoog voor de iets kleinere kinderen.

We namen de lift naar verdieping C waar je een terug een glijbaan had naar verdieping D deze keer een dubbele glijbaan. Tussen verdieping C en D is er ook een trap voorzien. Op elke verdieping waren er wc voorzien heel aangenaam voor de kindjes zodat ze snel naar de wc konden indien nodig.

Suske en Wiske

We verschoten vooral omdat we nog maar recent hadden gehoord over de nieuwe tekenstijl van Suske en Wiske deze konden we onmiddellijk bewonderen. Het laboratorium van Professor Barabas is een echte aanrader er zijn 2 verschillende doolhofgames die allebei voor kids heel aangenaam waren om mee te doen. Er zijn ook verschillende minigames voorzien wat de kleine ruimte voor Suske en Wiske volledig benut.

19858584_943451865795332_1813187810_n

Lucky Luck

Je kan je even een echte Lucky Luck wanen in het schietspel tegen de Daltons en sneller schieten dan je schaduw. Nadien kom je terecht in saloon van het wilde westen. Daar stonden tafels met mini games enkel spijtig dat ze voor de kleinere kinderen net te hoog waren geplaatst ook stonden er vaten met zadels waarop je een spel kon spelen waarbij je om ter snelst met je paard over de finish moest geraken. Hoe hard ik ook bewoog met mijn zadel ging ik niet echt vooruit. Ook was er een 4D cinema met een film van Lucky Luck enkel spijtig dat de 3D brillen redelijk vuil waren waarschijnlijk door het regelmatig gebruik en te weinig tijd om te kunnen kuisen. Wel een heel aangename film met een grappige noot in verwerkt.

19858773_943451805795338_1712015816_n19749348_943451782462007_988825953_o

Smurfen

Je komt binnen in een sprookjesachtig smurfenbos waar je plaats neemt in een boomstam met kleine toverstokjes in de hand. Eens je het bos intreedt moet je de smurfen helpen met verschillende karweien heel leuk om te doen ook voor de kleinere kinderen. Enig minpuntje was dat de stokjes soms met vertraging werkten. Spijtig was wel dat er enkele grote tv schermen niet in gebruik waren wegens ze daar nog aan het werken waren.

19679642_943451692462016_357476358_n

De 3 glijbanen

De glijbanen daar keken onze kindjes naar uit en deze hebben hun verwachtingen zeker ingelost. De eerste glijbaan is de glijbaan die je neemt als je juist binnenkomt dit is de middelste glijbaan. Die brengt je van verdieping B naar D, hier is ons Amylia helemaal alleen in gegaan en vond dit absoluut geweldig. Glijbaan nummer 2 is de dubbele glijbaan die u van verdieping C naar D brengt. Dit was een dubbele glijbaan waar je een mini race op kon houden tussen de ouders en de kids. Deze is heel aangenaam voor de kleinere kinderen. En dan de topattractie de hoogste glijbaan indoor ter wereld. Deze hebben we twee keer gedaan, de eerste keer met de kindjes op onze schoot 15 à 20 seconden plezier. De tweede keer was het de bedoeling om terug met kindjes samen van de glijbaan te gaan maar ik ging op een slakkengangetje vooruit hoogstwaarschijnlijk door mijn jeans en mijn schoenen. Dus heb ik het risico genomen om Amylia los te laten in de glijbaan met het gedacht dat ze ook op slakkengangetje naar beneden ging gaan er gebeurde echter het tegendeel en ze schoot als een pijl vooruit. Ik probeerde dus op een rare manier zo snel mogelijk naar beneden te geraken al een geluk dat daar geen filmpje van bestaat. Eindelijk beneden stond Amylia te wachten op mij en vroeg ze waarom het zo lang duurde. Nadat mijn hart was gekalmeerd kon ik de fun er ook wel van inzien.

Conclusie

Een leuke uitstap voor een voor of namiddag vol plezier met een iets prijzigere toegangsprijs maar je kan heel de dag terug komen wanneer je maar wilt. Hele vriendelijke medewerkers die je met alle plezier helpen en die je voor alles mag aanspreken. Het restaurant is aan te raden wegens de lekkere gerechten voor een niet al te dure prijs. De giftshop kan je ook bezoeken zonder ticket eveneens het restaurant. Enkel vond ik het spijtig van de technische storingen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s