Perfect?

Elke dag worden wij met onze neus op de feiten gedrukt, elke dag hebben we meerdere obstakels te overbruggen. Nu denk je dat is normaal, het leven is nu eenmaal niet perfect. Maar als de mama van Amylia, onze prinses met Autisme Spectrum Stoornis oftewel ASS is het allemaal nog net iets moeilijker.

De meeste obstakels in onze dag zijn mensen. Wildvreemde mensen, kennissen, vrienden en zelfs familie leden. Het maakt niet uit wie maar wel wat ze doen. Wie geeft u het recht om mijn opvoeding in vraag te trekken of mijn dochter aan te spreken op haar gedrag?

Als mijn dochter een crisis heeft voor god weet ik welke reden, gaat al mijn aandacht en zorg naar mijn dochter en terwijl ik de vuisten, voeten en hoofdstoten ontwijk wil ik mijn energie niet verspillen aan commentaren van mensen die mijn dochter van haar of pluim kennen! Dus als mijn dochter niet perfect is in uw ogen en dat is uw mening moet u deze nog niet uiten.

Overlaatst zaten we op de tram naar de cinema toen we ontdekte dat we de lievelingsjas van Amylia kwijt waren. Bij de eerst volgende halte zijn we uitgestapt en terug gekeerd, ze was natuurlijk boos op mama want ik was haar jas kwijt. In de tram liep alles goed tot ze op mijn gsm een spelletje wou spelen. Omdat we de halte erna eraf moesten zei ik dus nee. Toen begon natuurlijk het drama, ik had het beloofd dat ze mocht spelen en kwam mijn belofte niet na, dit was mijn schuld! Maar toen ik dus merkte dat ze in crisis ging heb ik er alles aangedaan om dit vermijden maar tevergeefs. De vuisten, voeten en tanden kwamen mijn richting al uit en net op dat moment zei er een andere papa: Mevrouw bewaak uw grenzen, niet toegeven… Toen had Amylia haar tanden al in mijn hand staan maar ik kon mezelf niet concentreren op de pijn, ik was zo boos dat ik mijn eigen moest in houden om niets terug te antwoorden. Want Meneer die zijn commentaar niet kon verzwijgen op een overvolle tram, zijn zoon zat rustig een spelletje te spelen op de gsm van Meneer. En spijtig genoeg is dat niet de enige commentaar die wij al gekregen hebben:

  • Jij bent een stout kind! ( dit maakt mijn dochter zo ongelukkig )
  • Luister nu naar u mama!
  • Ben jij een baby?
  • Je verwend ze te hard.
  • Het geluid nabootsen van een wenend kind
  • Praat eens tegen u mama en niet zo mompelen ( Amylia heeft een spraakprobleem )
  • Ik kan er nog duizenden opnoemen…

Wat wil ik met dit bericht nu eigenlijk zeggen, zie je dat een mama of papa het moeilijk heeft vraag dan even of je kunt helpen, heb je commentaar ookal bedoel je het goed hou deze voor u zelf. Mijn dochter mag misschien niet perfect zijn in uw ogen maar in mijn ogen is ze meer dan perfect. Ze maakt me zo gelukkig dat ik het zelf niet kan uitdrukken in woorden. Als ik door haar ogen één dag zou mogen kijken dan zou de wereld perfect zijn, ze kan genieten van kleine dingen waar wij al lang niet meer dankbaar voor zijn. Hopelijk mag en kan ze nog lang dromen met haar ogen open!

2 reacties op ‘Perfect?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s